Oko 12.000 Turaka u Strazburu na skupu podrške Erdoganu

Izvor: Blic, 04.Okt.2015, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 12.000 Turaka u Strazburu na skupu podrške Erdoganu

Oko 12.000 Turaka koji žive u Francuskoj i Turskoj, okupilo se danas u Strazburu na skupu protiv terorizma na kojem treba da obrati turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, a koji su njegovi protivnici ocenili kao predizborni skup pred prevremene parlamentarne izbore.

Erdogan, koji je dočekan kao rokenrol zvezda, prema oceni Frans presa, rekao je na početku skupa da "postoje ljudi koji prete Turskoj s oružjem i bombama i koji žele da odvuku zemlju u tamne vilajete terorizma".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Skup nazvan "Milioni glasova protiv terorizma" nije predizborni skup, saopštili su organizatori.

U Strazburu se istovremeno održava drugi skup protiv Erdogana na kojem se okupilo oko 1.500 ljudi.

Oko 75.000 Turaka je upisano u biračke spiskove konzulata u Strazburu.

Prevremeni parlamentarni izbori zakazani su 1. novdembra i raspisani su pošto vladajuća Partija pravde i razvoja (AKP) nije uspela da formira koalicionu vladu posle izbora u junu kada je prvi put od 2002. godine izgubila većinu u parlamentu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U Strazburu skup podrške Erdoganu

Izvor: Akter, 04.Okt.2015

Oko 12.000 Turaka koji žive u Francuskoj i Turskoj, okupilo se danas u Strazburu na skupu protiv terorizma kojem treba da obrati turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, a koji su njegovi protivnici ocenili kao predizborni skup pred prevremene parlamentarne izbore..Erdogan, koji je dočekan kao rokenrol...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.