Određen pritvor Juliji Timošenko

Izvor: Blic, 05.Avg.2011, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Određen pritvor Juliji Timošenko

Sud u Kijevu odredio je danas pritvor bivšoj ukrajinskoj premijerki Juliji Timošenko koja je optužena za zloupotrebu službenog položaja.

Sud je time udovoljio zahtevu tužilaštva koje je tražilo odredjivanje pritvora Timošenkovoj zbog stalnog kršenja naloga suda.

Pristalice bivše premijerke su na tu odluku suda počele da uzvikuju: "Sramota, sramota!".

Nakon te odluke, Timošenkova je zatražila da joj ne stavljaju lisice u sudnici što joj je udovoljeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pa su joj stavljene kad je izvedena iz prostorije.

Pre hapšenja Timošenkove, sadašnji premijer Ukrajine Mikola Azarov svedočio je protiv nje. Timošenkova je optužena da je kao premijerka 2009. godine zloupotrebila službeni položaj pošto je bez odobrenja vlade dozvolila potpisivanje ugovora o uvozu ruskog gasa po nepovoljnoj ceni čime je oštetila državu za oko 130 miliona evra.

U slučaju da bude osudjena, Timošenkova bi mogla da dobije 10 godina zatvora.

Povezane vesti: Julija Timošenko optužena za zloupotrebu položaja Odbijen zahtev Julije Timošenko Protesti najavljeni i pre kraja glasanja Timošenkova: Janukovič sprema izbornu krađu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Julija iza rešetaka

Izvor: RTS, 05.Avg.2011

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko privedena zbog ometanja sudskog procesa tokom suđenja za zloupotrebu službenog položaja. Timošenkova odbacuje sve optužbe protiv nje kao politički motivisane. ..Nekadašnja premijerka Ukrajine Julija Timošenko uhapšena je u sudnici zbog ometanja sudskog...

Nastavak na RTS...

Ukrajina: Timošenkova u pritvoru

Izvor: B92, 05.Avg.2011

Kijev -- Sud u Kijevu odredio je pritvor bivšoj ukrajinskoj premijerki Juliji Timošenko, koja je optužena za zloupotrebu službenog položaja...Sud je time udovoljio zahtevu tužilaštva koje je tražilo određivanje pritvora Timošenkovoj zbog stalnog kršenja naloga suda...Pre hapšenja Timošenkove,...

Nastavak na B92...

JULIJA TIMOŠENKO S LISICAMA SPROVEDENA U PRITVOR

Izvor: Kurir, 05.Avg.2011

KIJEV - Sud u Kijevu odredio je pritvor bivšoj ukrajinskoj premijerki Juliji Timošenko koja je optužena za zloupotrebu službenog položaja...Sud je time udovoljio zahtevu tužilaštva koje je tražilo određivanje pritvora Timošenkovoj zbog stalnog kršenja naloga suda...Pristalice bivše premijerke...

Nastavak na Kurir...

Rusija poziva na pravedno suđenje Juliji Timošenko

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2011

MOSKVA - Rusija je očekuje da suđenje bivšoj ukrajinskoj premijerki Juliji Timošenko bude "pravedno i nepristrasno", saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova u Moskvi povodom hapšenja Timošenkove, optužene za zloupotrebu položaja prilikom sklapanja gasnih sporazuma sa Rusijom 2009. godine.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vlast se neće tako lako otarasiti Timošenkove

Izvor: Deutsche Welle, 06.Avg.2011, 12:55

Sud u Kijevu odredio je u petak (5.8.) pritvor bivšoj ukrajinskoj premijerki. Julija Timošenko, koja je optužena za zloupotrebu službenog položaja, govori o političkoj samovolji sudstva.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.