Timošenko: Neće me slomiti!

Izvor: S media, 05.Avg.2011, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Timošenko: Neće me slomiti!

Bivšoj ukrajinskoj premijerki Juliji Timošenko sud u Kijevu odredio pritvor. Ona je optužena da je zloupotrebila službeni položaj i oštetila državu za oko 130 miliona evra, dok je bila premijer. Timošenkovoj preti 10 godina zatvora.

Sud u Kijevu odredio je danas pritvor bivšoj ukrajinskoj premijerki Juliji Timošenko koja je optužena za zloupotrebu službenog položaja.

Sud je time udovoljio zahtevu tužilaštva, koje je tražilo odredjivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pritvora Timošenkovoj, zbog stalnog kršenja naloga suda.

Pristalice bivše premijerke su na tu odluku suda počele da uzvikuju: "Sramota, sramota!".

Nakon te odluke, Timošenkova je zatražila da joj ne stavljaju lisice u sudnici što joj je udovoljeno, pa su joj stavljene kad je izvedena iz prostorije.

Ukrajina: Timošenkova izbačena iz sudnice!

Timošenkova spremna za Evropski sud za ljudska prava

Tuča u ukrajinskom parlamentu! (VIDEO)

Pre hapšenja Timošenkove, sadašnji premijer Ukrajine Mikola Azarov svedočio je protiv nje.

Timošenkova je optužena da je kao premijerka 2009. godine zloupotrebila službeni položaj, pošto je bez odobrenja vlade dozvolila potpisivanje ugovora o uvozu ruskog gasa po nepovoljnoj ceni, čime je oštetila državu za oko 130 miliona evra.

U slučaju da bude osudjena, Timošenkova bi mogla da dobije 10 godina zatvora.

Timošenkova je optužena i za proneveru vise stotina miliona dolara, a istrage se vode protiv još nekih bivših zvaničnika njene vlade.

Timošenko: Neće me slomiti!

Julija Timošenko snimila je uoči današnjeg hapšenja poruku ukrajinskom narodu u kojem je uverila sunarodnike da ima dovoljno snage da izdrži sva iskušenja i da je "neće slomiti".

"Osim korumpiranih sudova (predsednika Ukrajine Viktora) Janukoviča postoje i drugi viši sudovi. Postoji Evropski sud gde će biti dokazano da sam ispravno postupala, postoji sud ukrajinskog naroda koji će dokazati da sam politički u pravu, a tu je još i Božji sud od kojeg ne može da zaštiti ni vlast, ni novac onih koji postupaju nepravedno", navedeno je u poruci Timošenkove.

Bivša premijerka je, kako prenosi Interfaks, pozvala sve koji su sposobni da se bore da se "objedine oko onih koji su odoleli šargarepi i štapu vlasti".

Timošenkova tvrdi da je istrage protiv nje i njenih saradnika pokrenuo predsednik Viktor Janukovič kako bi ućutkao opoziciju i izbacio ih iz izborne trke 2012. godine, kada su planirani parlamentarni izbori.

Julija Timošenko bila je premijerka Ukrajine od februara do septembra 2005. godine.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.