Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Mar.2015, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje mladiću optuženog za vređanje Erdogana

Suđenje 16-godišnjaku, optuženom za vređanje predsednika Turske, Redžepa Tajipa Erdogana, odloženo je za 3. april iz proceduralnih razloga, saopštili su danas advokati optuženog iz opozicionog Komiteta za podršku mladih.

Advokat optuženog mladića zatražio je drugog sudiju, jer sadašnji želi da suđenje bude iza zatvorenih vrata.

Mladi opozicioni aktivista, čije ime nije saopšteno, optužen je da je pre godinu dana nazvao Erdogana "šefom lopova".

>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />Mladiću, kome preti do četiri godine zatvora, optužen je za krivično delo podrivanja ugleda predsednika.

Tursko tužilaštvo pokrenulo je više od 80 sudskih postupaka zbog tog dela od avgusta 2014. godine, kada je Erdogan izabran za šefa države.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska, suđenje koje uznemirava svet

Izvor: RTS, 06.Mar.2015

Suđenje 16-godišnjem učeniku optuženom za uvredu turskog predsednika, koje je trebalo da počne u Anadoliji, odloženo je za početak aprila. Dečakov advokat tražio je izuzeće sudija. Slučaj izaziva veliku pažnju svetske javnosti i brojne kritike iz Evrope i Amerike. ...

Nastavak na RTS...

Odloženo suđenje za uvrede Erdoganu

Izvor: B92, 07.Mar.2015, 01:24

Suđenje 16-godišnjaku, optuženom za vređanje predsednika Turske, Redžepa Tajipa Erdogana, odloženo je za 3. april iz proceduralnih razloga...To su saopštili advokati optuženog iz opozicionog Komiteta za podršku mladih...Advokat optuženog mladića zatražio je drugog sudiju, jer sadašnji želi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.