Izvor: Blic, 06.Jun.2009, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje liderki opozicije Su Ći

Suđenje prodemokratskoj liderki Mjanmara i dobitnici Nobelove nagrade za mir Aung San Su Ći odloženo je za 12. jun, rekao je njen advokat Njan Vin.



Predsedavajuće sudije su odložile sudsku raspravu zakazanu za danas, navodeći da mora da se sačeka odluka višeg suda u slucaju tri svedoka odbrane čije je svedočenje okružni sud u kojem se proces vodi odbacio, budući da je protiv takve odluke okružnog suda pravni tim odbrane uložio žalbu, prenela je japanska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novinska agencija Kjodo. Viši sud u Jangonu je, naime, odlučio da kasnije danas sasluša obe strane u slučaju isključenja svedoka, među kojima su Vin Tin, član centralnog izvršnog komiteta Nacionalne lige za demokratiju, stranke Su Ći, zatim Tin O, zamenik predsedavajućeg te stranke koji se nalazi u kućnom pritvoru i advokat Kin Moe Moe.

Su Ći, protiv koje se ovaj sudski proces vodi od 18. maja, optužena je za kršenje kućnog pritvora pošto je početkom maja jednom američkom državljaninu dozvolila da u njenom domu boravi dva dana, a u slučaju da bude osuđena biće joj izrečena kazna od najviše pet godina zatvora. Liderka opozicije Mjanmara, kojim od 1962. godine vlada vojna hunta, nalazi se u stalnom kućnom pritvoru od 2003. godine, a od poslednjih 19 godina u kućnom pritvoru je provela više od 13.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mjanmar: Odloženo suđenje nobelovki

Izvor: B92, 05.Jun.2009, 20:37

Jangon -- Suđenje prodemokratskoj liderki Mjanmara i dobitnici Nobelove nagrade za mir Aung San Su Ći odloženo je za 12. jun, rekao je njen advokat Njan Vin... Predsedavajuće sudije su odložile sudsku raspravu zakazanu za danas, navodeći da mora da se sačeka odluka višeg suda u slučaju tri svedoka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.