Objavljen video snimak velikih ruskih manevara na Sredozemnom moru

Izvor: Vostok.rs, 08.Sep.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen video snimak velikih ruskih manevara na Sredozemnom moru

Objavljen je prvi video snimak najvećih vežbi u najnovijoj istoriji Rusije, zajedničke grupe Vojno-pomorske flote i Vazdušno-kosmičkih snaga u Sredozemnom moru. Video je objavio vojni televizijski kanal "Zvezda".

Manevri se održavaju od 1. do 8. septembra, a njih je uključeno 26 brodova Severne, Baltičke i Crnomorske flote, kao i Kaspijske flotile, kao i 34 letelice Vojno-pomorske flote i Vazdušno-kosmičkih snaga. 



Manevrima komanduje komandant Vojno-pomorske flote admiral Vladimir Koroljev, koji je napomenuo da su ruski ratni brodovi, posebno, krstarica "Maršal Justinov" i fregata "Admiral Makarov" tokom vežbi potvrdile njihove karakteristike.

Događaj nije ostao bez nadzora NATO-a. Vežbe je pratila holandska fregata "De Ruter".

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut




Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Ruska mornarica i avijacija izvode manevre u Sredozemlju (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2018

U Sredozemnom moru održavaju se prve u modernoj istoriji Rusije zajendičke krupne vojne vežbe mornarice i avijacije, u kojima učestvuje 26 brodova i 34 letelica...Kako prenose mediji, reč je o brodovima iz sve četiri ruske flote - Severne, Baltičke, Crnomorske i Kaspijske, kao i o avionima...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.