Obamina vlada blokirala seizmičko traganje za naftom u Atlantiku

Izvor: Blic, 07.Jan.2017, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obamina vlada blokirala seizmičko traganje za naftom u Atlantiku

Obamina administracija odbila je izdavanje dozvola energetskim kompanijama za seizmičko traganje u Atlantskom okeanu za potencijalnim nalazištima nafte i gasa.

Ministarstvo SAD za domaća pitanja odbilo je šest prijava za seizmičke probe delom i zato što je još prošle godine Obama zabranio istražno bušenje u Atlantiku.

Ekološke grupe i neki poslanici sa istočne obale SAD protive se tim istraživanjima jer jak zvuk seizmičkih vazdušnih topova škodi morskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << životinjama.

Grupa "Oceana" pozdravila je odbijanje zahteva za te probe, ističući da Obamina administracija "završava posao zaštite Atlantskog okeana od aktivnosti bušenja u moru".

Prošle nedelje Obama je na neodređeno vreme zabranio izdavanje dozvola za eksploataciju nafte i gasa u većem delu američkog podmorja u Arktičkom okeanu i nekim delovima Atlantika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.