Izvor: B92, 12.Jan.2011, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obami ponovo raste popularnost

Vašington -- Podrška predsedniku SAD Baraku Obami ponovo je dostigla 50 odsto, prvi put od juna prošle godine, i to najviše zahvaljujući poboljšanju ekonomske situacije.

"S poboljšanjem ekonomije i administraciji je bolje", izjavio je anketar Ipsosa Klif Jang.

"Rezultati pokazuju da će predsedniku biti teško, ali ne i nemoguće da ostvari planove koje je zacrtao", rekao je on.

Ovo je dobrodošla vest u trenutku kada su demokrate izgubile većinu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Predsedničkom domu i prinuđene da traže kompromis sa republikancima koji su ojačali posle novembarskih izbora na pola predsedničkog mandata.

Zajednička anketa Rojtersa i agencije Ipsos, sprovedena od 7. do 10 januara, pokazuje da su nezavisni birači, koji su napustili demokrate na izborima 2. novembra i koji su Obami potrebni da dobije drugi mandat 2012.godine, spremni da preispitaju svoj stav.

Od nezavisnih birača, 50 odsto podržava Obamu, ali najveći skok zabeležen je u podršci njegovih demokrata od kojih 77 odsto smatra da predsednik dobro obavlja svoj posao.

Amerikanci od predsednika žele da se ubuduće usredsredi na smanjenje duga i potrošnje, prenosi Rojters.

Anketa pokazuje da je 71 odsto Amerikanaca protiv povećanja zaduženosti i da su mnogi za smanjenje vojnog budžeta i pomoći inostranstvu.

Za razliku od toga, samo 20-23 odsto smatra da treba smanjiti socijalnu i zdravstvenu zaštitu.

Anketa je sprovedena telefonski na uzorku od 1.021 ljudi, od kojih su 780 registrovani birači, uključujući 451 demokratu, 388 republikanaca i 182 nezavisna birača.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obami raste popularnost

Izvor: Večernje novosti, 12.Jan.2011

Podrška predsedniku SAD ponovo je dostigla 50 odsto, prvi put od juna prošle godine, i to najviše zahvaljujući poboljšanju ekonomske situacije

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.