Obama uvjerio Južnu Koreju i Japan da će ih braniti od Pjongjanga

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2016, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama uvjerio Južnu Koreju i Japan da će ih braniti od Pjongjanga

Američki predsjednik Barack Obama u razgovorima s liderima Južne Koreje i Japana iznio je uvjeravanja da će SAD braniti svoje saveznike, pošto je Sjeverna Koreja lansirala raketu.

Bijela kuća saopštila je danas da je Obama razgovarao sinoć s južnokorejskom predsjednicom Park Geun Hje i japanskim premijerom Šinzom Abeom.

Obama je osudio lansiranje rakete u Severnoj Koreji i ocijenio da je riječ o flagrantnom kršenju rezolucija Savjeta bezbjednosti UN.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<
Pjongjang je saopštio da je raketa lansirana kako bi se podigao satelit u orbitu, ali SAD i ostale zemlje brinu da je riječ o prikrivenoj probi raketa dugog dometa.

U međuvremenu je u utorak objavljno da je Sjeverna Koreja restartovala rektor plutonijuma koji može da obezbijedi gorivo za nuklearno oružje.To  rekao je direktor američke nacionalne obavještajne službe James Clapper.

Clapper je rekao da je Pjongjang preduzeo korake u pravcu stvaranja interkontinentalnog balističkog raketnog sistema.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama smiruje Japan i J. Koreju zbog Pjongjanga

Izvor: B92, 09.Feb.2016

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama u razgovorima s liderima J. Koreje i Japana izneo je uveravanja da će SAD braniti svoje saveznike...Bela kuća saopštila je danas da je Obama razgovarao sinoć s južnokorejskom predsednicom Park Geun Hje i japanskim premijerom Šinzom Abeom...Obama je osudio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.