Obama smiruje Japan i J. Koreju zbog severnokorejske rakete

Beta

09. 02. 2016. u 19:15

Američki predsednik Barak Obama u razgovorima s liderima Južne Koreje i Japana izneo je uveravanja da će SAD braniti svoje saveznike, pošto je Severna Koreja lansirala raketu

Обама смирује Јапан и Ј. Кореју због севернокорејске ракете

Barak Obama

Američki predsednik Barak Obama u razgovorima s liderima Južne Koreje i Japana izneo je uveravanja da će SAD braniti svoje saveznike, pošto je Severna Koreja lansirala raketu.

Bela kuća saopštila je danas da je Obama razgovarao sinoć s južnokorejskom predsednicom Park Geun Hje i japanskim premijerom Šinzom Abeom.

Obama je osudio lansiranje rakete u Severnoj Koreji i ocenio da je reč o flagrantnom kršenju rezolucija Saveta bezbednosti UN.

Pjongjang je saopštio da je raketa lansirana kako bi se podigao satelit u orbitu, ali SAD i ostale zemlje brinu da je reč o prikrivenoj probi raketa dugog dometa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

baunti

09.02.2016. 20:05

Šta bi sa onim "srušićemo raketu ako bude prelijetala preko nas?" preleti raketa i preko jednih i preko drugih, i pade tačno tamo gdje su joj tvorci i namjeravali... :)

vlada

09.02.2016. 21:05

Pa i moraš, Koreja je ozbiljlan protivnik! Što se tiče Rusije, to ti je protivnik, kao sa druge planete, a toliko valjda znaš!? BAR toliko bi američki predsednik morao da zna!!