Obama izabrao Vilijama Dejlija za šefa kancelarije

Izvor: Blic, 06.Jan.2011, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama izabrao Vilijama Dejlija za šefa kancelarije

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama izabrao je danas generalnog direktora investicione banke "DŽej Pi Morgan Čejs" Vilijama Dejlija za novog šefa svoje kancelarije, u okviru velike rekonstrukcije svog tima, saopštio je portparol Bele kuće Robert Gibs.

Obama time uvodi u Belu kuću ličnost koja do sada nije bila u užem krugu njegovih saradnika i koja ima veliko iskustvo u biznisu, u trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kada je najveći izazov sa kojim se predsednik suočava upravo oporavak američke privrede.

Očekuje se da će Obama za glavnog ekonomskog savetnika izabrati zvaničnika ministarstva finansija DŽina Sterlinga, što, kako ocenjuje Rojters, znači da će se u Belu kuću vratiti iskusne ličnosti iz vremena administracije demokratskog predsednika Bila Klintona 90-ih godina. Dejli je u Klintonovoj administrciji bio ministar trgovine.

Aktuelni šef Obamine kancelarije Pit Rouz, koji je dugo bio Obamin savetnik i voli da igra ulogu "iza scene", biće premešten na funkciju višeg predsednikovog savetnika.

Rouz je imenovan za privremenog šefa predsedničke kancelarije kada je Ram Emanuel prošle godine podneo ostavku na tu funkciju da bi se kandidovao za gradonačelnika Čikaga.

Obama će sutra objaviti imena članova svog novog ekonomskog tima, a Sterling bi trebalo da bude novi šef Nacionalnog ekonomskog odbora, naveo je Rojters.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Dzej

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sperling novi ekonomski savetnik Bele kuće

Izvor: EMportal, 07.Jan.2011, 14:23

Predsednik SAD Barak Obama imenovaće DŽina Sperlinga za glavnog ekonomskog savetnika Bele kuće, što je funkcija koju je taj stručnjak već obavljao tokom mandata bivšeg predsednika Bila Klintona.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.