Obama: SAD nisu prevazišle rasizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2015, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: SAD nisu prevazišle rasizam

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je danas, komentarišući ubistvo devet Afroamerikanaca u jednoj crkvi u Čarlstonu, da Amerika očigledno nije prevazišla rasizam.

"Nismo još izlečeni od rasizma. To nije samo stvar otvorene diskriminacije. Društvo ne može preko noći da izbriše sve što se događalo u proteklih 200 do 300 godina", rekao je Obama u intervjuu za jedan popularni internet portal.

On je takođe kazao da je frustriran zbog jakog uticaja koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Kongres ima Nacionalna asocijacija za vatreno oružje (NRA), organizacija koja lobira protiv ograničavanja i kontrole trgovine oružjem.

Američki predsednik okrivio je NRA za sprečavanje Kongresa da uvede strožu kontrolu nakon pucnjave u jednoj osnovnoj školi u državi Konektikat 2012. godine, kada je ubijeno 20 učenika i šest nastavnika.

Obama je ipak dodao da poštuje činjenicu da su lov i sportsko streljaštvo važni mnogim Amerikancima koji poseduju oružje.

"Pitanje je postoji li način da se pomiri ta legitimna tradicija sa zdravorazumskim merama koje bi sprečile nekog 21-godišnjaka koji je ljut, zbunjen, rasista ili poremećen, da uđe u prodavnicu i naoruža se", rekao je Obama, misleći na ubicu iz Čarlstona Dilana Rufa, koji je na svojoj internet stranici držao rasističke materijale.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.