Obama: Problemi sa Turskom? Nismo videli, oni su saveznik

Izvor: B92, 03.Sep.2016, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Problemi sa Turskom? Nismo videli, oni su saveznik

Američki predsednik Barak Obama izjavio je u da bezbednosni odnosi sa Turskom nisu oslabljeni zbog neuspelog puča u toj zemlji sredinom jula.

"Mi nismo videli oslabljujući efekat po naše odnose u oblasti bezbednosti. Turska nastavlja da bude naš snažni saveznik u NATO", kazao je Obama u intervjuu za CNN koji će biti objavljen u celosti u nedelju.

Kako je preneo Rojters, Obama je govorio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o više tema, a između ostalog i odnosu sa Kinom, navodeći da Kina treba da bude odgovornija sila dok stiče globalni uticaj kao i da izbegava da pokazuje mišiće, kako je rekao, u sporovima sa manjim zemljama zbog pitanja kao što je Južno kinesko more.

"Ako potpišete sporazum koji poziva na međunarodnu arbitražu oko pomorskih pitanja, činjenica da ste veći od Filipina ili Vijetnama ili drugih zemalja nije razlog da idete okolo i pokazujete mišiće", kazao je Obama za CNN.

"Morate poštovati međunarodne zakone", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Turska

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Problemi sa Ankarom? Ne, Turska je saveznik!"

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2016

Američki predsednik Barak Obama izjavio je u petak da bezbednosni odnosi sa Turskom nisu oslabljeni zbog neuspelog puča u toj zemlji sredinom jula...- Mi nismo videli oslabljujući efekat po naše odnose u oblasti bezbednosti. Turska nastavlja da bude naš snažni saveznik u NATO - kazao je Obama u...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.