Obale Mljeta i Pelješca zatrpane otpadom

Izvor: Blic, 21.Nov.2010, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obale Mljeta i Pelješca zatrpane otpadom

Velika količina smeća, lešine uginulih životinja i otpad iz bolnica zagadile su obale poluostrva Pelješac i ostrva Mljet na Jadranu, prenosi danas hrvatski portal Indeks.

Radi se o stotinama kvadratnih kilometara smeća na površini mora, navodi portal, koji iznosi i pretpostavku da je najveći deo otpada do obala južnodalmatinskih ostrva i Pelješca došao iz Albanije, pošto su natpisi na nasukanoj ambalaži mahom na albanskom jeziku.

Meštani Pelješca koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jutros zatekli plaže zatrpane smećem i otpadom, nadaju se državnoj pomoći u čišćenju plaža, ali i da će se otkriti poreklo smeća koje svake godine u sve većoj količini zatrpava Mljetski akvatorij, navodi portal Index.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.