OTKRIJTE: Zašto nas pecka jezik kad jedemo ananas!

Izvor: Kurir, 20.Apr.2017, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIJTE: Zašto nas pecka jezik kad jedemo ananas!

.

Ananas je jedina namirnica koja sadrži bromelain, a njegova uloga u organizmu je da razgrađuje proteine na manje delove koje telo brže može da iskoristi kao izvor energije, a upravo ona izazvia peckanje na jeziku Zbog toga je ananas saveznik vitke linije Bromelain se smatra vrlo efikasnim razređivačem krvi, kao i supstancom koja se odlikuje svojstvima pomoću kojih se sprečavaju upale

Bromelaina najviše ima u jezgru (stabljici) ananasa Zato kad oljuštite ananas,pažljivo isecite tvrdi deo u sredini, pa će osećaj peckanja biti zanemarljiv

Autor: Foto: Shutterstock

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.