OGROMAN POŽAR KOD SPLITA Jedan čovek preminuo, desetine ostalo bez kuća, UGROŽENA I RAKETNA BAZA (VIDEO)

Izvor: Blic, 17.Jul.2017, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OGROMAN POŽAR KOD SPLITA Jedan čovek preminuo, desetine ostalo bez kuća, UGROŽENA I RAKETNA BAZA (VIDEO)

Ogromna vatrena stihija danas je zahvatila Dalmaciju nakon što se sedam manjih požara stopilo u jedan veliki, javlja reporter "Blica" sa lica mesta.

Katastrofalna situacija odnela je i prvu žrtvu, nakon što je jedan penzioner preminuo od srčanog udara kada je vatra zahvatila deo oko njegove kuće u Splitu, kažu tamošnji organi vlasti.

U Split su hitno došli pojedini hrvatski ministri, a raspoređena je i vojska koja radi na gašenju požara.

Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lokalnih vlasti, gore kuće oko Splita u Žrnovnici. Mnogo ljudi je već ostalo bez krova nad glavom.

Raketna baza u Splitu je takođe ugrožena, ali vlasti ističu da su rakete navodno duboko u zemlji. Ipak, i pored toga požar se gasi. Duva veoma jak vetar koji otežava gašenje, a iz lokalnih vlasti ističu da ukoliko nastavi da duva tim intenzitetom zaustavljanje ili barem lokalizovanje požara biće skoro nemoguće.

Stanovnici okolnih mesta, poput Omiša, ostali su zaglavljeni u Splitu jer su svi putevi blokirani, a nad gradom se nadvio gust crni dim. Jadranska magistrala je potpuno zakrčena, a požari sličnog tipa izbili su i u Italiji i Hercegovini.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.