OFANZIVA NA SEVER: Sirijska vojska zauzela strateške objekte u provinciji Raka

Izvor: Večernje novosti, 15.Okt.2019, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OFANZIVA NA SEVER: Sirijska vojska zauzela strateške objekte u provinciji Raka

Sirijske vladine snage uspostavile su kontrolu nad gradom Tabka i obližnjim aerodromom u provinciji Raka Sirijske vladine snage uspostavile su kontrolu nad gradom Tabka i obližnjim aerodromom u provinciji Raka, kao i nad brojnim mostovima na reci Eufrat i dve hidroelektrane, objavilo je danas rusko ministarstvo odbrane na svom sajtu. Ministarstvo je ranije danas saopštilo da je Damask uspostavio punu kontrolu nad >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << gradom Manbidž i obližnjim mestima. U saopštenju se navodi da su američke snage napustile baze na području tog grada, prenosi Tass.PROČITAJTE JOŠ - Američki oklopnjaci naišli na Asadove “tojote”: Bliski susret trupa na autoputu (VIDEO) Tu informaciju ranije danas potvrdila je američka vojska. Turska je prošle nedelje pokrenula ofanzivu na severu Sirije, navodeći da želi da od svoje granice udalji kurdske borce koje smatra teroristima.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Naš cilj je jasan i ne brinemo zbog sankcija"

Izvor: B92, 16.Okt.2019, 07:48

Ankara -- Ankara nije zabrinuta zbog mogućih sankcija i nastaviće operaciju "izvor mira" na severu Srijije, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan..."Naš cilj je jasan i ne brinemo zbog mogućih sankcija. Neprijateljske snage u Siriji vrlo brzo gube pozicije. Naš cilj je da potisnemo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.