Izvor: RTS, 25.Okt.2020, 13:31

Novi sukobi i nove optužbe zaraćenih strana u Nagorno-Karabahu

Ministarstvo odbrane regije Nagorno-Karabah saopštilo je da ima još 11 žrtava među svojim snagama.
Ovim je broj vojnih žrtava porastao na 974 otkako su 27. septembra izbile borbe sa azerbejdžanskim snagama, javlja Rojters.

U Nagorno-Karabahu su izbili novi okršaji između azerbejdžanskih i jermenskih snaga, a dve strane se uzajamno optužuju za ometanje mirovnog procesa.
Jermenija je optužila Azerbejdžan za granatiranje civilnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ciljeva, dok zvanični Baku to negira i tvrdi da je spreman za prekid vatre, uz povlačenje jermenskih snaga sa linije fronta.
Do sada su prekršena dva humanitarna prekida vatre u kojima je posredovala Rusija, ali i poslednji dogovor koji je prekjuče postignut uz posredovanje američkog državnog sekretara Majka Pompea.
"Uveren sam u efikasnost mirovnih pregovora pod uslovom da i jermenska strana pristane da učestvuje u njima", izjavio je predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, preneo je Rojters.
Jermeni smatraju da je Nagorno-Karabah deo njihove istorijske teritorije, dok Baku tvrdi da je to oteta teritorija koja se mora vratiti pod kontrolu Azerbejdžana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PREKRŠENO NOVO PRIMIRJE Jermenija optužila Azerbejdžan za napad na CIVILE

Izvor: Blic, 25.Okt.2020

U Nagorno Karabahu su izbili novi okršaji između azerbejdžanskih i jermenskih snaga, a dve strane se uzajamno optužuju za ometanje mirovnog procesa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.