KRVAVI RAT SVAKIM DANOM SVE GORI! Surove brojke kojima se ne nazire kraj: Još 11 poginulih, ukupno 974 vojne žrtve

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2020, 13:30

KRVAVI RAT SVAKIM DANOM SVE GORI! Surove brojke kojima se ne nazire kraj: Još 11 poginulih, ukupno 974 vojne žrtve

Borbe oko sporne teritorije dostigle su najgori nivo od 1990-ih

Ministarstvo odbrane regije Nagorno-Karabah saopštilo je danas da je zabeležilo još 11 žrtava među svojim snagama.

Ovim je broj vojnih žrtava porastao na 974 otkako su 27. septembra izbile borbe sa azerbejdžanskim snagama.

, kada je ubijeno oko 30.000 ljudi.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

U Moskvi su 9. oktobra održani pregovori ministara spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana koji su trajali više od deset sati i završeni su usvajanjem sporazuma o prekidu vatre od podneva 10. oktobra u humanitarne svrhe radi razmene ratnih zarobljenika i drugih pritvorenih osoba i tela mrtvih. Međutim, istog dana strane su počele da se međusobno optužuju za kršenje primirja.

Drugi pokušaj organizovanja humanitarnog prekida vatre učinjen je u noći između 17. i 18. oktobra, ali već nekoliko sati nakon što je primirje stupilo na snagu, Jermenija i Azerbejdžan izjavili su da ga druga strana nije ispoštovala.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Nagorno-Karabahu ne prestaje: Još 11 poginulih, ukupno 974 vojne žrtve

Izvor: B92, 25.Okt.2020

Ministarstvo odbrane regije Nagorno-Karabah saopštilo je danas da je zabeležilo još 11 žrtava među svojim snagama...Ovim je broj vojnih žrtava porastao na 974 otkako su 27. septembra izbile borbe sa azerbejdžanskim snagama, javlja Rojters...Borbe oko sporne teritorije dostigle su najgori nivo...

Nastavak na B92...

KRVOPROLIĆE NIJE OPCIJA: Lavrov pozvao spoljne igrače da spreče vojni scenario u Karabahu, poseban apel Turskoj

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Okt.2020, 08:53

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra...Moskva se protivi vojnom rešenju u Nagorno-Karabahu i poziva sve spoljne igrače da se uzdrže od razvijanja vojnog scenarija, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov...- Ne krijemo da ne podržavamo stav o mogućnosti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.