Novi sukob Jermenije i Azerbejdžana, ima mrtvih

Izvor: B92, 28.Jul.2021, 09:09

Novi sukob Jermenije i Azerbejdžana, ima mrtvih

Tri jermenska vojnika poginula su u razmeni vatre sa azerbejdžanskim snagama, saopštilo je ministarstvo odbrane Jermenije.

Jermensko ministarstvo odbrane objavilo je na Tviteru da je došlo do sukoba sa vojnim snagama Azerbejdžana.

Jedinice Oružanih snaga Azerbejdžana, koje su napale jermenske položaje, odbačene su nazad na početnu poziciju, pretrpevši gubitke. Sukob se nastavlja", saopštilo je ministarstvo.

Jermenija i Azerbejdžan sukobili su se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prošle godine oko Nagorno-Karabaha, a borbe su trajale šest nedelja.

Sporazum, kojim je okončan rat, potpisali su u novembru premijer Jermenije, predsednik Azerbejdžana i predsednik Rusije.

Koreni sukoba Jermenije i Azerbejdžana oko Nagorno-Karabaha sežu gotovo 100 godina unazad kada su sovjetske vlasti odlučile da se ta sporna oblast priključi tadašnjoj SSR Azerbejdžanu. Oblast je formalno u okviru teritorije Azerbejdžana, ali su Jermeni većinski narod i imaju kontrolu nad tom oblašću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.