Izvor: RTS, 27.Jul.2021, 16:27

Selaković: Saradnja sa Azerbejdžanom u poljoprivredi, turizmu i građevinarstvu

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković učestvovao je na poslovnom forumu koji je održan u Bakuu i tom prilikom poručio da je potencijal za saradnju Srbije i Azerbejdžana veliki, ali da je potrebno identifikovati konkretne oblasti i projekte u kojima ćemo sarađivati.
Selaković je nakon foruma, koji ima za cilj produbljivanje ekonomske saradnje dve zemlje, rekao da je dogovoreno da se posebno radi na intenziviranju saradnje u poljoprivredi, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << turizmu i građevinarstvu.

Šef srpske diplomatije naglasio je da je veoma važno što su na forumu prisutni predstavnici deset kompanija iz Srbije koji su zainteresovani da jačaju kontakte sa azerbejdžanskim kolegama i razmene iskustva, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Prema rečima ministra, ovi susreti su veoma važni jer se promoviše Srbija i mogućnosti ulaganja u našu zemlju, ali i naši poslovni ljudi se informišu o mogućnostima njihovog ulaganja u Azerbejdžanu.
Selaković je naglasio da je jedan od zaključaka šestog zasedanja Međuvladinog komiteta za ekonomsku saradnju dve države da se u određenim vremenskim periodima organizuje monitoring putem video-konferencija, na kojima će biti prisutni svi resori i da se na taj način uradi presek stanja i vidi dokle se došlo sa realizacijom projekata i zadatih ciljeva.
Dodao je da će takvih sastanaka biti više tokom godine, kao i da će prvi biti održan već krajem septembra, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.