Novi premijer Malte Robert Abela položio zakletvu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jan.2020, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi premijer Malte Robert Abela položio zakletvu

Novi premijer Malte Robert Abela danas je položio zakletvu, zamenivši na čelu vlade Džozefa Muskata koji je dovođen u vezu s ubistvom istraživačke novinarke Dafne Karuane Galicije.

Abela, poslanik čiji je otac Džordž Abela bivši predsednik Malte, juče je izabran za šefa Laburističke partije, čime je automatski postao i premijer.

Novi premijer je obećao da će popraviti reputaciju Malte, pošto su poslanici Evropskog parlamenta negativno ocenili privrženost >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zemlje vladavini prava i predložili reformu malteškog pravosuđa i policije.

Bivši premijer Muskat podneo je ostavku posle masovnih protesta građana gnevnih zbog povezanosti njegove vlade s osobama protiv kojih je vođena istraga zbog ubistva Karuane Galicije 2017. godine. Ona je ubijena bombom postavljenom na njen automobil.

Karuana Galicija je istraživala ofšor kompanije povezane s političarima bliskim Muskatu, uključujući članove njegove vlade.

Zbog ubistva novinarke istraga je vođena i protiv bivšeg šefa Muskatovog kabineta Kita Šembrija koji negira umešanost u to ubistvo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Novi premijer Malte Robert Abela položio zakletvu

Izvor: Danas, 13.Jan.2020

Novi premijer Malte Robert Abela danas je položio zakletvu, zamenivši na čelu vlade Džozefa Muskata koji je dovodjen u vezu s ubistvom istraživačke novinarke Dafne Karuane Galicije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.