Malta: Novi premijer položio zakletvu

Izvor: B92, 13.Jan.2020, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malta: Novi premijer položio zakletvu

Valeta -- Avokat Robert Abela položio je u ponedeljak zakletvu kao novi premijer Malte.

Abela (42) je na mestu predsednika vlade zamenio Džozefa Muskata, koji se povukao nakon polovine drugog mandata zbog zahteva da odgovara u vezi s istragom o ubistvu novinarke koja je pisala o korupciji 2017. godine.

Abela je osvojio gotovo 58 odsto glasova članova vladajuće Laburističke partije koji imaju pravo da izaberu novog lidera zemlje.

Stotine pristalica okupile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su se u Valeti da pozdrave novog premijera, koji ih je pozdravio sa balkona predsedničke palate posle ceremonije polaganja zakletve, prenosi Rojters.

Bliski saradnik Muskata saslušan je u vezi s ubistvom novinarke Dafne Karuane Galicije, koji je negirao umešanost i pušten je, dok istraga još traje.

Pre izbora, Abela je izjavio da će raditi na ponovnoj reputaciji vladavine zakona na Malti. Poslanici EU kritikovali su sudstvo i policiju ove zemlje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi premijer Malte položio zakletvu (VIDEO)

Izvor: Blic, 13.Jan.2020

Avokat Robert Abela položio je danas zakletvu kao novi premijer Malte.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.