Novi kompleks artiljerijskog izviđanja „Penicilin“ od 2019. u ruskoj vojsci

Izvor: Vostok.rs, 11.Maj.2017, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi kompleks artiljerijskog izviđanja „Penicilin“ od 2019. u ruskoj vojsci

Proizvođači kompleksa ističu da „Penicilin“ radi na bezbednoj udaljenosti od protivnika i može da zameni izviđačke patrole koje tradicionalno rade na prvim borbenim linijama i prenose tačne koordinate za raketne udare. „Penicilin“ funkcioniše automatski, traži nove ciljeve koje ranije slični sistemi nisu mogli da pronađu. Kao primer toga navode se višecevni bacači raketa i protivvazdušne taktičke rakete.  

Kompleks ispunjava borbene zadatke na rastojanju do 25 km. Ima nekoliko detektora zvuka koji se postavljaju na površini zemlje i nekoliko optičko-elektronskih modula. Sistem detektuje i obrađuje zvučne signale artiljerijske paljbe i detonacija, i kroz najviše 5 sekundi pronalazi tačno mesto gde je granata pala i gde se artiljerijsko oruđe nalazi. Penicilin prenosi informaciju svojim baterijama na udaljenosti do 40 kilometara. 

Ruska reč

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.