Novi bilans: U fabrici eksploziva u Rusiji povređeno 89 osoba

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2019, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi bilans: U fabrici eksploziva u Rusiji povređeno 89 osoba

U eksplozijama u fabrici eksploziva u ruskom gradu Đeržinsku povređeno je 89 osoba, saopštile su vlasti danas novi bilans.

Vlasti regiona Nižnji Novgorod navele su da je medicinsku pomoć posle jučerašnjih eksplozija zatražilo 89 osoba, od kojih su 44 zaposlene u fabrici, a 45 stanovnici okolnih oblasti, prenosi TAŠ.

U bolnici se trenutno nalazi 16 povređenih, od kojih je jedna osoba u teškom stanju.

U fabrici Kristal u Đeržinsku, oko 400 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << istočno od Moskve, juče je ođeknulo nekoliko eksplozija posle kojih je usledio požar.

Ruski istražni komitet saopštio je da je za eksplozije odgovoran ljudski faktor i da je otvorena krivična istraga.

Prema navodima gradskih vlasti, u eksploziji je oštećeno pet zgrada fabrike i oko 180 stambenih zgrada, preneo je Frans pres.

Fabrika Kristal otvorena je pedesetih godina prošlog veka i bavi se pravljenjem eksplozivnih materija i tehnologija za njihovu bezbednu proizvodnju, testiranje, transport i korišćenje.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.