Novi Dokazi Potvrđuju Postojanje Piramida u Bosni

Izvor: JavneVesti.com, 08.Nov.2013, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Dokazi Potvrđuju Postojanje Piramida u Bosni

Znanstvenici dokazali da je piramida u Bosni (Visoko) izgrađena geopolimer-cementom ekskluzivni dokaz koji pokazuje autentičnost piramida u Visokom.


Izveštaj potvrđuje da Bosanske Piramide sadrže visoko kvalitetnu betonsku konstrukciju stvorenu ljudskom rukom te time efektivno eliminišu sve tvrdnje skeptika i protivnika.
Rezultati koje je objavio Politehnički Institut u Torinu, u Italiji od kemijske i laboratorijske analize i difraktometrije obavljene na pesku i konglomeratu >> Pročitaj celu vest na sajtu JavneVesti.com << blokova uzetih iz Bosanske piramide Sunca ukazuju da su uzorci inertni materijali slepljeni te slični onima u drevnom rimskom betonu. Ovi rezultati potvrđuju analize na uzorcima napravljenima i na Sveučilištu u Zenici, Bosna i Hercegovina.
U nezavisnom testu, Profesor Đozef Davidofs, renomirani Francuski naučnik i član Internacionalne Udruge Egiptologa potvrđuje: "Obavio sam elektronsku mikroskopsku analizu materijala te sugerišem da je geopolimer hemija korišćena da se napravi beton".
Procene starosti (Radio Carbon Dating) pokazuju da je Piramida nastala pre 24,800 godina. Za usporedbu, piramida u Gizi stara je 3500 godina.
Činjenice utvrđene znanstvenom metodom kazuju:
 
Piramida Sunca je viša od 220 m, trećinu viša od Velike piramide u Gizi
Radio-ugljikovo datiranje pokazuje da je Piramida barem 24.800 godina stara
Materijalna Analiza pokazuje da je struktura od umjetnog betona
Tu su i 8.000 kg teški keramički blokovi pod piramidom u podzemnim labirintima
Učestale su i elektromagnetne zrake koje dolaze iz vrha piramide Sunca, radijusa 4.5 metara i 28 kHz učestalosti.
Ultrazvučni snop u radijusu od 10 metara i učestalosti 28-33 kHz izmjeren je na vrhu piramide, kao i to da su
Piramide usklađene sa zemljinim glavnim točkama te su orijentirane prema severu


National Geographic: http://www.youtube.com/watch?v=lltFZSGdjos
 
"National Geographic” posvetio je emisiju od 30 minuta slučaju Semira Osmanagića, koji tvrdi da se u Visokom u BiH, NE-nalaze piramide.
Cijeli slučaj proučavala su dvojica britanskih naučnika Geolog Dougal Jerram i arheolog Henry Jerome Chapman su zaključili da se radi o izmišljotini te da Osmanagićeva istraživanja ne vode nikuda. Slučaj Roberta Skoča govori istu priču (pročitajte avanture sa Skočem ovdje: http://www.scribd.com/doc/128988653/Nino-Roso-%D0%90%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%86-%D1%83-%D0%91%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B8
 
Semir Osmanagić, komentariše njihove zaključke:
Taj dokumentarac “National Geographica” je naručen, engleski producenti su ga realizirali, a iza svega stoji činjenica da mnogima i dalje smeta što jedna neprofitna fondacija, kakva je ova naša, rukovodi otkrićem koje mijenja svjetsku povijest. Najviši izraz međunarodne znanstvene verifikacije piramida u Visokom su dvije znanstvene konferencije održane 2008. i 2011. godine. Prva je zaključila da je Bosanska dolina piramida arheološki fenomen, a ne prirodni, a druga da je ovaj projekt od globalnog značaja, a postojanje piramida u Bosni traži da se mijenjaju knjige povijesti. U radu ovih konferencija sudjelovala su 82 znanstvenika iz 17 zemalja svijeta. 
Jasno je kome i zašto smeta Bosanska dolina piramida i otkrića do kojih smo došli. Nastavljamo s radom, za nas su relevantni samo stručni argumenti. 
 
Jednog dana će većina naših ljudi shvatiti kako funkcioniraju elite koje u svojim rukama imaju medije, korporacije, politiku.
 

Nastavak na JavneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JavneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JavneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.