Nova šokantna upozorenja na kutijama cigareta

Izvor: Blic, 29.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova "šokantna upozorenja" na kutijama cigareta

Na svim kutijama cigareta koje se prodaju u Velikoj Britaniji obavezno će morati da se nađu "šokantne fotografije" obolelih osoba kao novo, oštrije upozorenje o štetnosti pušenja, saopštilo je danas britansko Ministarstvo zdravlja.

Ta obaveza stupa na snagu 1. oktobra iduće godine. Ministarstvo je saopštilo da se na još ostrija upozorenja odlučilo "posle konsultacija sa stručnjacima" i na osnovu iskustava iz drugih zemalja, pre svega Brazila.

Određeno je 15 fotografija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje će biti obavezne na kutijama cigareta, a među njima su i obolela deca i slika tumora.

U kampanji protiv pušača britanska vlada je povećala i starosni limit za legalnu kupovinu cigareta u prodavnicima.

Od 1. septembra ove godine osobe ispod 18 godina starosti neće moći legalno da kupe cigarete u Velikoj Britaniji. Taj limit je do sada bio 16 godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.