Nova eksplozija u Bangkoku, nema povređenih

Izvor: Radio 021, 18.Avg.2015, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova eksplozija u Bangkoku, nema povređenih

Dan pošto su u eksploziji u centru Bangkoka poginule 22 osobe, među kojima i osam stranih turista, danas je na trajektnom pristaništu došlo do nove eksplozije u kojoj, srećom, niko nije povređen, saopštila je policija.

Viši policijski zvaničnik Vorapong Buntavi rekao je da je eksplozivna naprava bačena sa mosta Taksin tokom popodneva i da eksplodirala kod železničke stanice i obližnjeg trajektnog pristaništa pored reke Čao Praja. "Nema povređenih", potvrdio je Vorapong.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Istovremeno danas je portparol tajlanske vlade Sansern Kavkamnerd saopštio listu nacionalnosti žrtva jučerašnjeg bombaškog napada. U eksploziji na glavnoj raskrsnici Radžprašong u centru Bangkoka poginulo je pet Tajlanđana, dva Malezijca, dva Kineza, dva stanovnika Hong Konga, jedan iz Singapura i još osam osoba čija je nacionalnost nepoznata. U tom napadu je povređeno 140 ljudi.

Kina je danas pozvala Tajland da sprovede punu istagu eksplozije i zatražila oštro kažnjavanje počinilaca. "Kina izražava oštru osudu bombaškog napada", navela je portparolka kineskog ministarstva inostranih poslova Hua Čunjing u saopštenju.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedna eksplozija u Bangkoku, nema povređenih

Izvor: RTS, 18.Avg.2015

Na pristaništu za trajekte u Bangkoku odjeknula eksplozivna naprava. Niko nije preuzeo odgovornost za napad. . Policijski zvaničnik Vorapong Buntave izjavio je da je eksplozivna naprava bačena s mosta Taksin u pristaništu...

Nastavak na RTS...

Bangkok: Nova eksplozija povezana sa prethodnom?

Izvor: B92, 18.Avg.2015

Policija u Bangkoku je saopštila da je nova eksplozija kod pristaništa možda povezana sa eksplozijom koja se dogodila u ponedeljak, u centru prestonice...U današnjoj eksploziji, koju je takođe izazvala bomba, niko nije povređen. Bomba je je eksplodirala u blizini pristaništa gde se često nalaze...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.