Njujorški Dejli njuz prodat za svega jedan dolar

Izvor: BKTV News, 05.Sep.2017, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujorški "Dejli njuz" prodat za svega jedan dolar

Njujorški "Dejli njuz" (Daily News), tabloid poznat po provokativnim naslovima, koji je osnovan pre skoro 100 godina, prodat je za - svega jedan dolar, što je najnoviji znak opšteg meteža koji je nastao u sektoru američke štampe.

Ugovor potpisan proteklog vikenda omogućio je kompaniji "Tronk", u čijem su vlasništvu "Los Anđeles tajms" (Los Angeles Times) i "Čikago tribjun"(Chicago Tribune), da praktično besplatno preuzme prvi američki dnevnik štampan u formatu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << tabloida, prenosi danas AP.

TEŽAK INCIDENT u Zagrebu: Pretili premijeru i palili srpske novine!

"Uzbuđeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu timu njujorškog ''Dejli njuza'' u porodicu "Tronk", i radujemo se saradnji s njima kako bi bili na usluzi novim čitalačkim krugovima, ali i doneli prihode našim akcionarima", rekao je Džastin Dirborn, direktor grupe novinskih listova koja je ranije bila poznata kao "Tribjun pablišing" (Tribune Publishing).

U školske klupe sutra seda 68.000 prvaka, đake čekaju brojne novine

Kompanija "Tronk" sa sedištem u Čikagu objavila je u ponedeljak uveče da je ugovor potpisan, dok je "Dejli njuz" tu vest objavio na svom sajtu.

"Dejli njuz", osnovan pre 98 godina, osvojio je ovogodišnju Pulicerovu nagradu za novinarstvo na usluzi javnosti, što je bila 11. Pulicerova nagrada dodeljena ovom listu, poznatom po intrigantnim naslovima, slavnim kolumnistima, izveštavanju o dešavanjima u gradu, a u poslednje vreme i po kritikama na račun predsednika SAD Donalda Trampa, napominje američka agencija.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Njujorški "Dejli njuz" prodat za svega jedan dolar

Izvor: Blic, 06.Sep.2017, 00:36

Njujorški "Dejli njuz" (Daily News), tabloid poznat po provokativnim naslovima, koji je osnovan pre skoro 100 godina, prodat je za - svega jedan dolar, što je najnoviji znak opšteg meteža koji je nastao u sektoru američke štampe...Ugovor potpisan proteklog vikenda omogućio je kompaniji "Tronk",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.