Nigerija: Ubijeno 20 vernika

Izvor: B92, 14.Okt.2012, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerija: Ubijeno 20 vernika

Kaduna -- Nepoznati naoružani napadači ubili su 20 muslimanskih vernika na severu Nigerije, javio je Rojters, pozivajući se na predstavnike tamošnje vlasti.

Prema navodima britanske agencije, ubistvo se desilo u selu Dogo Dava u nigerijskoj državi Kaduna, a vatra na vernike je otvorena u trenutku dok su izlazili iz džamije.

Lokalna policija je potvrdila informaciju o napadu, ali nije saopštila tačan broj žrtava.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ističe Rojters, dodajući da je i Kaduna zahvaćena pobunom radikalne islamističke sekte Boko harama, koja se protivi zapadnjačkom načinu životu u Nigeriji.

Oni obično napadaju snage bezbednosti, vladine zvaničnike ili hrišćane ali su napadaili i muslimanske sveštenike i džamije, naročito one koji ne slede tvrdokorni pravac islamske veroispovesti.

Lokalni zvaničnici, međutim, smatraju da je verovatnije da je današnji napad izvela lokalna kriminalna banda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na severu Nigerije ubijeno 20 muslimanskih vernika

Izvor: Akter, 14.Okt.2012

Najmanje 20 muslimanskih vernika ubili su danas na severu Nigerije nepoznati naoružani napadači, javio je Rojters, pozivajući se na predstavnike tamošnje vlasti

Nastavak na Akter...

Na severu Nigerije ubijeno 20 muslimanskih vernika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Okt.2012

Najmanje 20 muslimanskih vernika ubili su danas na severu Nigerije nepoznati naoružani napadači, javio je Rojters, pozivajući se na predstavnike tamošnje vlasti. Prema navodima britanske agencije, ubistvo se desilo u selu Dogo Dava u nigerijskoj državi Kaduna, a vatra na vernike je otvorena u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.