Vernici ubijeni na izlazu iz džamije

Izvor: RTS, 14.Okt.2012, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vernici ubijeni na izlazu iz džamije

U selu Dogo Dava na severu Nigerije ubijeno je najmanje 20 muslimana dok su izlazili iz džamije. Na njih su pucali nepoznati napadači, javlja Rojters.

Najmanje 20 muslimanskih vernika ubili su danas na severu Nigerije nepoznati naoružani napadači, javio je Rojters, pozivajući se na predstavnike tamošnje vlasti.

Prema navodima britanske agencije, ubistvo se desilo u selu Dogo Dava u nigerijskoj državi Kaduna, a vatra na vernike je otvorena u trenutku dok >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su izlazili iz džamije.

Lokalna policija je potvrdila informaciju o napadu, ali nije saopštila tačan broj žrtava.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ističe Rojters, dodajući da je i Kaduna zahvaćena pobunom radikalne islamističke sekte Boko Haram, koja se protivi zapadnjačkom načinu životu u Nigeriji.

Oni obično napadaju snage bezbednosti, vladine zvaničnike ili hrišćane ali su napadaili i muslimanske sveštenike i džamije, naročito one koji ne slede tvrdokorni pravac islamske veroispovesti.

Lokalni zvaničnici, međutim, smatraju da je verovatnije da je današnji napad izvela lokalna kriminalna banda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.