Nezvani gosti: Upadaju kod Obame kad god im se prohte

Izvor: 24sata, 24.Okt.2014, 00:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezvani gosti: Upadaju kod Obame kad god im se prohte

Kapije Bele kuće juče su bile zaključane duže od sat vremena nakon što je Dominik Alesanja (23) iz Merilenda preskočio ogradu i pretrčao travnjak. Od početka godine u službenu rezidenciju američkog predsednika pokušalo je da upadne ukupno sedmoro ljudi.

BEZBEDNOST - Muškarac koji je sebe na internetu nazvao „robom američkog društva“ snimljen je sigurnosnom kamerom u dvorištu Bele kuće, u belim bermudama i majici koju je kasnije podigao pred članovima obezbeđenja. >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << Njegove planove o provali osujetili su psi čuvari koji su ga oborili na zemlju dok ih je Alesanja šutirao, pokušavajući da se odbrani. Mladićev otac je otkrio da ovo nije njegov prvi “izlet” u Belu kuću.

- Hapšen je već nekoliko puta. Umislio je da ga prate i želeo je o tome da razgovara sa predsednikom Obamom. Pokušali smo da mu obezbedimo pomoć - rekao je otac Dominika Alesanje.

Prošlog meseca ratni veteran Omar Gonzales uspeo je da se približi samom ulazu u Belu kuću noseći nož, ali ga je savladao agent koji tad nije bio na dužnosti. Nedugo pre toga sa Obamom je želeo da “porazgovara” muškarac koji je na glavi nosio kačket sa likom Pikačua, a u ruci plišanu lutku tog lika iz crtanog filma “Pokemon”.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

(VIDEO) BRAVO, MOMCI: Psi čuvari Bele kuće pohvaljeni za hrabro suprotstavljanje uljezu

Izvor: Kurir, 24.Okt.2014

Uragan i Džordan nisu puštali napadača iako ih je žestoko udarao. Uljez optužen za napad na pse kao da je napao policajca..VAŠINGTON - Muškarac koji je preskočio ogradu Bele kuće optužen je po dve tačke optužnice zato što je navodno šutirao i udarao pesnicama dva psa čuvara, koji su pohvaljeni...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.