Izvor: Blic, 02.Jan.2019, 23:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatan život PUSTOLOVKE ALEKSANDRE: Oduvek je prkosila pravilima, bila je prva Evropljanka koja je ušla u istoriju, a to je samo deo njene AVANTURE

Francuska istraživačica, pisac i stručnjak za filozofiju budizma Aleksandra David-Neel imala je bogat i izvanredan život. Godine 1924, u 55. godini života, bila je prva žena iz Evrope koja je, usred zime, prešla Himalaje i dospela u Zabranjeni grad Lasu, na Tibetu, nakon što je, bez zaliha kiseonika, u obući od sirove kože, savladala vrhove koji su dostizali skoro šest hiljada metara. Tokom života, koji je trajao skoro 101. godinu, napisala je više od 30 knjiga o istočnjačkim religijama, a i danas je priznat izvor informacija o tibetanskom budizmu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.