Netanjahu tvrdi da su lideri Hamasa molili za prekid vatre

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu tvrdi da su lideri Hamasa molili za prekid vatre

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da su vođe islamskog ekstremističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze "molile za prekid vatre i da oni znaju vrlo dobro zašto".

To je prva Netanjahuova izjava otkako je Vlada Izraela navodno pristala na prekid vatre na jugu koji je sinoć stupio na snagu, prenose izraelski mediji.

Netanjahu je na godišnjoj komemoraciji prvom premijeru Izraela, ocu nacije Davidu Ben-Gurionu, rekao da ne može da iznese detalje izraelskih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << planova za budućnost koji se tiču situacije u Gazi.

"Mi ćemo postaviti uslove u pravo vreme za Izrael i za bezbednost naših građana", rekao je on.

Netanjahu se našao na udaru kritika desničara i nekih stanovnika juga Izraela koji su tražili mnogo agresivniji odgovor na teror Hamasa iz Gaze.

Palestinski ekstremisti su ispalili 460 raketa i minobacačkih projektila na Izrael za jedan dan, a izraelska vojska je izvela udare iz vazduha na 160 meta u Gazi, navodi AP.

Poginulo je sedam Palestinaca, uključujući pet ekstremista. U Izraelu je poginula jedna osoba kada je raketa pala na stambenu zgradu, a tri osobe su zadobile povrede opasne po život.

Bila je to najozbiljnija eskalacija nasilja od rata 2014. godine između Hamasa i Izraela.

Netanjahu je na komemoraciji sebe uporedio sa Ben-Gurionom, rekavši da je prvi premijer nekada donosio odluke suprotne javnom mnjenju.

"U vreme krize, u vreme sudbonosnih odluka o bezbednosti javnost ne može biti partner razmatranjima koja se moraju skrivati od neprijatelja", rekao je Netanjahu, ocenivši da u takva vremena rukovodstvo ne "radi lake, već prave stvari, iako je teško".

Osvrćući se na stanovnike juga Izraela, koji su sinoć protestovali kada je prekid vatre stupio na snagu, Netanjahu je rekao da ih sluša i voli, ali da zajedno sa bezbednosnim zvaničnicima vidi "širu sliku" koju ne može da deli s javnošću.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Netanjahu tvrdi da su lideri Hamasa molili za prekid vatre

Izvor: N1 televizija, 14.Nov.2018

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da su vođe islamskog ekstremističkog Hamasa koji vlada pojasom Gaze "molile za prekid vatre i da oni znaju vrlo dobro zašto"...To je prva Netanjahuova izjava otkako je Vlada Izraela navodno pristala na prekid vatre na jugu koji je stupio na snagu, prenose...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.