Netanjahu: Dižemo ograde zbog zaštite od divljih zveri

Izvor: RTS, 09.Feb.2016, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu: Dižemo ograde zbog zaštite od divljih zveri

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izrazio je želju da okruži svoju zemlju ogradama i barijerama, sa ciljem zaštite od "divljih zveri".
Benjamin Netanjahu istače da će Izrael na kraju biti zemlja koju potpuno okružuje ograda.

"Hoćemo li okružiti svu državu Izrael ogradama i barijerama? Odgovor je da. U području u kome živimo moramo se braniti od divljih zveri", naglasio je Netanjahu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Izraelski premijer navodi da njegova vlada priprema višegodišnji plan da okruži zemlju bezbednosnim barijerama, kao i plan da se zatvore mesta na kojima nema separacione barijere između Izraela i Zapadne obale.
"To će koštati milijarde i mi radimo na višegodišnjem planu prioritetizacije, tako da postepena izgradnja traje godinama, ali da se okonča kako bi se branila država Izrael", rekao je Netanjahu.
Izrael je tehnički u ratu sa severnim susedom Sirijom, a sa libanskim Hezbolahom izraelska vojska je ratovala više od mesec dana 2006. godine. Sa Palestincima je u višedecenijskom sukobu, a mir je potpisao sa Egiptom i Jordanom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.