Netanijahu: Ograda oko Izraela - zaštita od zveri u regionu

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2016, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu: Ograda oko Izraela - zaštita od zveri u regionu

Izrael treba da podigne ogradu oko čitave države kako bi se "zaštitio od zveri" u susedstvu, izjavio je danas izraelski premijer Benjamin Netanijahu tokom obilaska ograde koju Jerusalim podiže duž granice sa Jordanom.

"Pripremamo višegodišnji projekat da ogradimo Izrael bezbednosnom ogradom, da se odbranimo na Bliskom istoku, kakav je sad, i kakav se očekuje da će biti", rekao je Netanijahu.

Izraelski premijer je kazao da se plan, takođe, pravi kako bi se popunile >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rupe u bezbednosnoj ogradi u Judeji i Samariji, piše "Jerusalim post".

"U susedstvu u kome živimo moramo da se zaštitimo od zveri", poručio je Netanijahu.

Prednost izgradnje ograde duž jordanske, kao i duž egipatske granice, leži u tome da se u blizini nema zgrada koje bi mogle da budu iskorišćene kao kamuflaža za izgradnju otvora za tunele, naveo je Netanijahu.

"To nije situacija u Gazi ili potencijalno u Judeji i Samariji. Ako razmatrate izgradnju ograde tamo, morate da uzmete u obzir da ispod mogu iskopati tunele. Oni koji kažu da teritorija nema nikakvog značaja u moderno doba, treba (da pogledaju situaciju u) Gazi", dodao je Netanijahu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ograda oko Izraela - zaštita od zveri u regionu

Izvor: Akter, 09.Feb.2016

Izrael treba da podigne ogradu oko čitave države kako bi se "zaštitio od zveri" u susedstvu, izjavio je danas izraelski premijer Benjamin Netanijahu tokom obilaska ograde koju Jerusalim podiže duž granice sa Jordanom.."Pripremamo višegodišnji projekat da ogradimo Izrael bezbednosnom ogradom, da...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.