Nepal: Nepoverenje dugogodišnjem premijeru komunisti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2021, 22:25

Nepal: Nepoverenje dugogodišnjem premijeru komunisti

Dugogodišnjem premijeru Nepala, lideru maoističke Ujedinjene komunističke partije Kadgi Prasadu Šarmi Oliju parlament je nakon tri i po godine vladavine izglasao nepoverenje.

Oli je obećao da će obezbediti funkcionisanje vlade dok nova parlamentarna većina ne odnese odluku o novom premijeru, prenosi pariski Mond.

Nepal se, kao i susedna Indija, bori sa pandemijom, ali u Nepalu već nekoliko meseci traje i institucionalna kriza zbog čega je sam premijer zatražio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da se parlament izjasni o njegovom kabinetu.

Poslanici su glasali za smenu Šarme Olija sa 124 glasa "za", 93 protiv, a 15 je bilo uzdržano.

Predsednik Nepala Bidija Devi Bandari dao je rok od tri dana parlamentarnim strankama da formiraju novu većinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.