Nepal: 67 hodočasnika uhapšeno zbog marihuane

Izvor: NaDlanu.com, 10.Mar.2013, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepal: 67 hodočasnika uhapšeno zbog marihuane

KATMANDU - U Nepalu je uhapšeno 67 hodočasnika zbog pušenja marihuane i remećenja mira u hramu, tokom obeležavnja glavnog verskog festivala u zemlji - Šivaratre.

"Uhapsili smo 67 osoba u Pašupatinat hramu. Većina njih su bili pod uticajem marihuane i narušavali su mir, kao i oni koji su maltretirali devojke i koji su bili uključeni u sumnjive radnje. To je veliki događaj s hiljadama ljudi koji posećuju hram, pa smo pojačali bezbednost", rekao je portparol policije prestonice >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Utam Subedi.Subedi je potvrdio da su svi uhapšeni hodočasnici.Marihuana nije zakonom dozvoljena u Nepalu, ali je, prema dnevnim običajima, dozvoljeno svetim ljudima - poznatim kao "sadhusi", da puše drogu tokom verskog festivala u čast hindu boga Šive, ali takav čin nije dozvoljen ostalim vernicima.Izvor: Kurir, Tanjug

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.