Nemoćni smo i poraženi: Studenti i profesori ispred blokiranog fakulteta u Novom Sadu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Mar.2024, 19:58

'Nemoćni smo i poraženi': Studenti i profesori ispred blokiranog fakulteta u Novom Sadu

Par stotina studenata i profesora, zajedno sa građanima, učestvovalo je na skupu za odbranu autonomije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Uputili su podršku profesoru tog fakulteta i novinaru Dinku Gruhonjiću. Njegov otkaz traži grupa ljudi, koji drugi dan zaredom drže Filozofski fakultet pod blokadom, sa zahtevom da se Gruhonjić otpusti. On je izložen višenedeljnim napadima i pretnjama smrću zbog montiranog snimka u kojem mu se pripisuje veličanje ustaškog zapovednika. Snimatelj: Slaven...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li oni koji blokiraju Filozofski znaju zašto su tu: "Samo sam načuo, nisam baš gledao sve"

Izvor: Radio 021, 29.Mar.2024

Grupa mladića stoji pred ulazom Filozofskog fakulteta u Novom Sadu koji je pod blokadom. Jedan od njih ogrnut je zastavom Srbije, drugi na majici ima portret Milorada Ulemeka Legije.

Nastavak na Radio 021...

„Nijedan autoritarizam ne podnosi akademske slobode“: Podrška Fakulteta slobodnih umetnosti i nauka iz Budve kolegama u Novom Sadu i Dinku Gruhonjiću

Izvor: Danas, 30.Mar.2024, 18:44

Fakultet slobodnih umetnosti i nauka (Faculty of Liberal Arts and Sciences) iz Budve, koji su osnovali izbegli naučnici i akademci iz Rusije, šalje punu podršku kolegama sa Fakulteta u Novom Saduu, zbog dešavanja vezanih za pretnje profesoru Dinku Gruhonjiću, drugim vašim profesorima i studentima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.