Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jun.2020, 13:47

Nemački poslanici kritikuju najavu povlačenja američkih vojnika iz Nemačke

Dvojica poslanika nemačke vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) kritikovala su navodnu američku odluku da povuče više od četvrtine američkih vojnika stacioniranih u Nemačkoj.

List Vol strit džurnal je juče preneo da je predsednik SAD Donald Tramp naložio Pentagonu da broj američkih vojnika u Nemačkoj umanji za 9.500.

Trenutno se u toj evropskoj zemlji nalazi 34.500 američkih vojnika s porodicama, kao deo aranžmana saveznica u NATO.

Poslanik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << CDu Norbert Retgen je u danas objavljenom intervjuu rekao da bi takvo povlačenje bilo "za žaljenje".

Retgen, predsedavajući komiteta Bundestaga za spoljne poslove, naveo je da ne vidi "nijedan razlog za povlačenje" i da su američki vojnici dobrodošli u Nemačkoj.

Zamenik šefa poslaničke grupe CDU Johan Vadeful rekao je da američka odluka da povuče trupe bez konsultacija sa NATO saveznicima "još jednom pokazuje da Trampova vlada zanemaruje osnovne zadatke lidera".

Agencija DPA je prenela Vadefulovu izjavu da bi Rusija i Kina profitirale od neslaganja unutar NATO.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.