Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Nov.2022, 12:54

Nemački političar: Putin sledi okrutnu tradiciju Staljina

Da li masovnu glad u kojoj je pre 90 godina umrlo do četiri miliona Ukrajinaca treba označiti kao genocid? Nemački parlament o tome glasa u sredu. Robin Vagener (Wagener), predsednik ukrajinsko-nemačke parlamentarne grupe, vidi sličnost između izglađivanja 1932/33. i današnjeg rata u Ukrajini.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Njemačka ukrajinsku Veliku glad iz 1930-ih proglasila genocidom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Dec.2022, 00:45

Njemački parlament je odobrio rezoluciju kojom se priznaje genocidom ukrajinski Holodomor iz 1930-ih godina, odnosno Velika glad za koju se vjeruje da je odnijela živote više od tri miliona Ukrajinaca pod represivnom vlašću sovjetskog vođe, Josifa Staljina. Rezoluciju su Donjem domu, odnosno Bundestagu,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.