Nemački državnik upozorava: Postoji opasnost od novog rata

Izvor: BKTV News, 10.Jun.2017, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački državnik upozorava: Postoji opasnost od novog rata

Zigmar Gabriel, nemački ministar spoljnih poslova, upozorio je danas da bi spor između Katara i drugih arapskih država mogao da dovede do rata.

"Postoji opasnost da ovaj spor dovede do rata", istakao je Gabriel, ukazujući na "dramatičnu" oštrinu u odnosima između susednih zemalja u Persijskom zalivu.

Gabriel je istakao da su u razgovorima, koje je obavio sa svojim kolegama iz Saudijske Arabije, Katara i Turske i sa šefovima diplomatija Irana i Kuvajta dodatno >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << naglašene njegove zabrinutosti.

"Posle razgovora koje sam imao tokom sedmice znam koliko je teška situacija, ali verujem da postoje dobre šanse za napredak", dodao je Gabriel.

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein, Egipat i još neke zemlje prekinule su odnose sa Katarom, optužujući zvaničnu Dohu da podržava militante i njihovog velikog suparnika Iran. Katar tvrdi da su te optužbe neosnovane.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.