Nemačka kapetanica biće ispitana pred sudom

Izvor: RTS, 01.Jul.2019, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka kapetanica biće ispitana pred sudom

Karola Rakete, nemačka kapetanica humanitarnog spasilačkog broda stigla je na Siciliju na sudsku raspravu o tome da li treba da ostane u kućnom pritvoru.
Karola Rakete je mahala pristalicama nakon što je izašla iz motornog čamca italijanske granične policije u Porto Empedoklu, preneo je AP, da bi je policija potom odvela u Agriđento na Siciliji, gde će je sudija kasnije danas ispitati.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << subotu je njen brod "Si Voč" udario u policijski čamac dok je pristajao na Lampeduzi, italijanskom ostrvu u Mediteranu, da bi iskrcao 40 spasenih migranata.
Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini nije dozvolio brodu da pristane niti da iskrca migrante.
Preko svojih advokata, Rakete je porekla da je učinila bilo šta loše, rekavši da je migrantima očajnički bilo potrebno da se iskrcaju na obalu nakon 17 dana provedenih na moru, pošto ih je spasio "Si Voč".
"Očigledno je da je Karola bila pod stresom zbog 15 dana provedenih na moru i izuzetno teške situacije u kojoj se našla, a koju je morala da razreši. Nije postojala namera da se udari u plovilo finansijske policije, niti želja da se neko povredi", kaže advokat Salvatore Tezorijero.
Nemački ministar inostranih poslova Hajko Mas izjavio je da bi kapetan spasilačkog broda koja se nalazi u italijanskom pritvoru trebalo da bude puštena jer je spasavanje života humanitarni čin, a ne kriminal.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.