Rim u centru novih tenzija oko izbegličke politike

Izvor: EurActiv Srbija, 01.Jul.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rim u centru novih tenzija oko izbegličke politike

Hapšenje kapetana broda "Si-voč 3" (Sea-Watch), Nemice Karole Rakete, izazvalo je nove napetosti izmedju Rima sa jedne, i Berlina i Pariza sa druge strane. Rakete se nalazi u kućnom pritvoru u Italiji i preti joj deset godina zatvora zato što je svojim brodom, koji plovi za istoimenu organizaciju za spasavanje izbeglica "Si-voč", uprkos izričitoj zabrani uplovila u luku na italijanskom ostrvu Lampeduza i tom prilikom zamalo potopila jedan policijski gliser.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kapetan broda sprovedena na saslušanje: Spasavala je migrante, sada joj preti KAZNA

Izvor: Blic, 01.Jul.2019

Kapetan broda koji je sa migrantima pristao u Italiji, Nemica Karola Rakete (31), sprovedena je danas na sudsko saslušanje na kojem će biti odlučeno da li ostaje u kućnom pritvoru.

Nastavak na Blic...

Kapetanica broda na sudu zbog spašavanja migranata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jul.2019

Njemačka kapetanica dobrotvornog spasilačkog broda stigla je u sicilijansku luku zbog prvog pojavljivanja na sudu. Uhapšena je jer je, uprkos zabrani Italij, pristala na njene obale  sa brodom na kojem se nalazio 41 migrant iz Afrike, prenosi Reuters. Okupljeni su, sa ostrva Lampedusa, pozdravili...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.