Nemačka dopustila putovanja u delove Turske, ali ko se zarazi ostaje tamo

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2020, 21:01

Nemačka dopustila putovanja u delove Turske, ali ko se zarazi ostaje tamo

Nemačke vlasti danas su delimično ukinule upozorenje da se ne putuje u Tursku, što su nedeljama tražile vlasti u Turske čiji turizam zavisi od gostiju iz Nemačke.

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da ukida zvanično upozorenje za turistička putovanja u turske provincije Antaliju, Izmir, Ajdin i Muglu, na zapadnoj, egejskoj obali te zemlje, što su omiljena su odmarališta Nemaca.

Turska je do sada bila na spisku 160 zemalja van >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Evropske unije (EU) i Šengenskog prostora za koje do 31. avgusta važi upozorenje da se tamo ne putuje zbog koronavirusa.

Nemačka je prvi put napravila izuzetak. Ministarstvo je navelo da ukida upozorenje za četiri turske provincije pod uslovom da se "strogo poštuje globalna koncepcija turizma i higijene po nalogu turske vlade".

"To, između ostalog, podrazumeva obavezni test PCR za sve putnike koji se iz Turske vraćaju u Nemačku", navodi se u saopštenju i dodaje da test ne sme da bude stariji od 48 sati.

Test u laboratorijama putnike košta po 15 evra, a na aerodromima 30.

Ako se testom pre povratka u Nemačku utvrdi da neko ima koronavirus, ostaje u karantinu ili na lečenju u - Turskoj.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka dopustila putovanja u delove Turske

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Avg.2020

Nemačke vlasti su 4. avgusta delimično ukinule upozorenje da se ne putuje u Tursku, što su nedeljama tražile vlasti u Turske čiji turizam zavisi od gostiju iz Nemačke. Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da ukida zvanično upozorenje za turistička putovanja u turske provincije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.