Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2020, 16:53

Neimenovani Saudijci potvrdili sastanak prestolonaslednika sa Netanjahuom, šef diplomatije porekao

Dva savetnika Vlade Saudijske Arabije potvrdila su da je prestolonaslednik Muhamed bin Salman razgovarao u nedelju sa premijerom Izraela Benjaminom Netanjahuom o Iranu i normalizaciji odnosa ali su rekli da nije bilo suštinskog preokreta, javio je danas Vol strit džornal (Wall street Journal).

Saudijski ministar spoljnih poslova Fajsal bin Farhan je međutim naknadno porekao izveštaje koji se pozivaju na izraelske i saudijske zvaničnike da se prestolonaslednik Bin Salman sastao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa Netanjahuom juče u kraljevini.

"Video sam novinske izveštaje o navodnom saatanku između Njegovog kraljevskog visočanstva i izraelskih zvaničika tokom nedavne posete sekretara (državnog sekretara SAD Majka) Pompea. Nije bilo takvog sastanka. Jedini zvaničnici prisutni bili su američki i saudijski", napisao je ministar na Tviteru.

Savetnici su potvrdili da je Netanjahu doputovao u nedelju uveče u Saudijsku Arabiju.

Jedan od izvora je naveo da je sastanak trajao nekoliko sati i da je bio usredsređen na Iran i uspostavljanje diplomatskih odnosa između Rijada i Jerusalima, ali da nije bilo napretka.

Izraelski ministar za obrazovanje Joav Galant je takođe potvrdio posetu, označivši je "zadivljujućim dostignućem".

Izraelski novinski sajt Ynet javlja pozivajući se na dva zvaničnika, učesnika razgovora, da se saudijski prestolonaslednik nije protivio objavljivanju sastanka kojem je prisustvovao i Pompeo i šef izraelske obaveštajne službe Mosad Josi Koen, kako je rekao jedan izraelski zvaničnik za medije na hebrejskom jeziku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.