Izvor: Blic, 25.Mar.2023, 01:56

Nebesko telo dovoljno veliko da uništi grad za vikend će proleteti između Zemljine i Mesečeve orbite

Asteroid dovoljno veliki da uništi grad proći će ovog vikenda proći između Zemljine i Mesečeve orbite, preneo je danas BBC. Objekat, nazvan 2023 DZ2, otkriven je pre mesec dana, a u subotu će proći na udaljenosti od 515.000 km od Meseca, pre nego što će nekoliko sati kasnije proleteti pored Zemlje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asteroid dovoljno veliki da uništi grad proći će ovog vikenda pored Zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2023

Asteroid dovoljno veliki da uništi grad proći ce ovog vikenda proći između Zemljine i Mesečeve orbite, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Svemirska istraživanja: Asteroid nazvan „ubica gradova“, prošao između Zemlje i Meseca

Izvor: Danas, 25.Mar.2023

Gianluca Masi, The Virtual Telescope ProjectAsteroid je bio vidljiv kroz dvogled Asteroid dovoljno veliki da uništi grad prošao je između orbita Zemlje i Meseca i, srećom, promašio i našu planetu i njen prirodni satelit. Objekat nazvan 2023 DZ2, otkriven je pre mesec dana. Kao što su naučnici...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.