Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Avg.2019, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeni protesti u Hongkongu, okupljanje prosvetnih radnika

Nekoliko hiljada prosvetnih radnika okupilo se danas u Hongkongu gde su prošetali do zvanične rezidencije lokalnih vlasti kako bi podržali prodemokratske proteste započete početkom juna.

Demonstranti nose plakate sa natpisom "Zaštite buduće generacije" kao i kišobrane. Zbog tog skupa je blokiran saobraćaj u delu Hongkonga. Prosvetni radnici su na metalnoj ogradi zgrade lokalnih vlasti okačili bele trake kao znak podrške prodemokratskim protestima.

Na skupu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je rečeno da šefica hongkonških vlasti Keri Lam treba da odgovori na zahteve demonstranta i da policija ne sme da koristi nasilje kako bi rasterala proteste.

Za sutra je takodje najavljen protest.

Protesti su počeli u junu, zbog u medjuvremenu suspendovanog predloga zakona o ekstradiciji koji predvidja izručenje osumnjičenih Pekingu. Protivnici tog zakona navode da on predstavlja pretnju slobodama Hongkonga, garantovanim u narednih 50 godina od 1997. kada je Velika Britanija predala tu teritoriji Kini.

Demonstranti traže ostavku Keri Lam i istragu o tome da li je policija koristila prekomernu silu u suzbijanju protesta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.