Napili se na žurci, pa prijavili bombu na aerodromu u Varšavi

Izvor: Blic, 28.Mar.2016, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napili se na žurci, pa prijavili bombu na aerodromu u Varšavi

Poljska policija uhapsila je noćas 21 osobu, zbog toga što su se ponapijali i neko od njih sinoć je anonimno dojavio da je na aerodromu Modlin kraj Varšave podmetnuta bomba, zbog čega je policija na nekoliko sati evakuisala aerodrom a letove sve do posle ponoći slala na glavni varšavski aerodrom Okenće.

- U nedelju u 21 čas Graničnoj straži stigla je dojava da je na aerodromu podmetnuta bomba. Shvatili smo to vrlo ozbiljno, evekuisano je oko 800 ljudi, ne samo iz zgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već i iz aviona a četiri leta preusmerena su na varšavski aerodrom. Sve smo pregledali, a bombu nismo našli - kazao je danas portparol Glavne komande poljske policije David Marćinjak.

#Update, passenger terminal at Warsaw's Modlin airport evacuated, checks are underway. pic.twitter.com/Orrmpty8Tp

Policija je vrlo brzo otkrila broj telefona sa kojeg je stigla anonimna pretnja i odakle se javio a kada je stigla da uhapsi anonimnog šaljivdžiju policajci su se obreli u sred žurke.

- Našli su 21 osobu. Svi su bili pijani. Niko nije hteo da prizna da je on zvao da dojavi bombu. Tužilac je odlučio da se uhapse svi. Kada se otrezne, saslušaćemo ih - rekao je Marćinjak.

Poljska mlađarija koja je iz dosade skrivila evakuaciju aerodroma može skupo da plati svoju neslanu šalu sa lažnom dojavom bombe, zato što za izazivanje javne opasnosti preti u Poljskoj do osam godina zatvora.

Uz to, krivac, kada se otkrije ko je, moraće da plati i troškove evakuacije putnika, izlazak policajaca i pirotehničara na teren i sve troškove komplikacija sa preusmeravanjem četiri leta na aerodrom Okenće.

Poljska je nakon terorističkih napada na aerodrom i metro u Briselu odmah pooštrila mere obezbeđenja i iako su Poljaci navikli na šaljividžije ili frustrirane koji često prijavljuju bombe u raznim institicijama pa više zaposlene iz zgrada ni ne evakuišu, od napada na Brisel radije ne žele da rizikuju da li je u pitanju neki vickasti Poljak kao ranije ili je zaista reč o pravoj dojavi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.