Napad unutar fakulteta na Krimu, poginulo 19 osoba

Izvor: N1 televizija, 17.Okt.2018, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad unutar fakulteta na Krimu, poginulo 19 osoba

Devetnaest osoba je poginulo, među kojima i napadač, dok je 47 povređeno u eksploziji na Politehničkom fakultetu u Kerču. Iako je prvobitno bilo javljeno de se radi o terorističkom napadu, nakon što je identifikovan napadač, objavljeno je da je u pitanju kriminalni akt.

Izvor: N1

Eksplozija je izazvala paniku u zgradi lokalnog fakulteta: Dva studenta su, javio je Sputnjik, rekli da su maskirani napadači jurili po zgradi i pucali na đake u vreme kada je došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i do eksplozije.

Na vest o tragediji u Krimu reagovao je i ruski predsednik Vladimir Putin, koji je u Moskvi bio na sastanku sa egipatskim predsednikom Al Sisijem.

"U znak sećanja na poginule, molim vas da im odamo počast", rekao je Putin.

Istražni komitet Rusije prekvalifikovao je prvobitno krivično delo o terorističkom napadu u Kerču u krivično delo ubistva više osoba. Žrtve su, prema prvim podacima iz istrage, stradale od projektila. Na samom fakultetu otkriveno je navodno više eksplozivnih naprava.

"Prema prvim podacima neidentifikovana naprava napunjena metalnim predmetima, eksplodirala je u kafiću Politehničkog fakulteta. Većina žrtava su tinejdžeri. Tamo su stručnjaci za eksploziv, a posle njih će istražitelji prikupiti dokaze iz epicentra eksplozije", izjavila je Svetlana Petrenko.

Istražni komitet saopštio je i ime napadača: radi se o 22-godišnjem Vladislavu Rosljakovu, bivšem studentu Politehnike. Ipak, sada je odbačana teorija o terorizmu.

"Već je jasnio da se radi o kriminalnom aktu. Motiv i detalji ove tragedije biće pažljivo ispitani", poručio je Putin.

Grad Kreč nalazi se na samom ulazu na most koji povezuje Krim sa kopnom Rusije.

Na Politehnici studira oko 850 studenata i cela zona je zbog blizine mosta pod pojačanom pažnjom ruskih snaga bezbednosti.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.